Klinika Svjetlost

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Naručivanje za preglede

Službenik za zaštitu osobnih podataka


voditelj@svjetlost.hr

Mrena (Katarakta)

U protekle 22 godine obavili smo više od 35.000 operacija mrene.
Klinika Svjetlost ima najveće iskustvo u Jugoistočnoj Europe s ugradnjom multifokalne ili Symfony intraokularne leće.
posjetite nas: posjetite nas na Facebook-u posjetite nas na YouTube-u posjetite nas na Instagram-u posjetite nas na LinkedIn-u

„Symfony“ leće s proširenim rasponom vida

Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost među prvim je bolnicama u Europi koja je započela s ugradnjom najnovije intraokularne leće Symfony. Zajedno s još 13 europskih oftalmoloških centara, očna klinika Svjetlost je 2014. godine sudjelovala u Europskoj multicentričnoj kliničkoj studiji koja je pratila prve rezultate ugradnje Symfony leće. Tijekom studije operirano je 12 pacijenata kojima su među prvima u Europi u oba oka ugrađene ove leće i na taj način operirana mrena i riješena potreba za nošenjem naočala. Nakon odličnih rezultata uveli smo Symfony leće u svakodnevnu praksu i do sada ih ugradili više od 350.

Radi se o prvoj intraokularnoj leći na svijetu koja ima tzv. prošireni raspon vida te pacijentima pruža dobar vid bez naočala na blizinu, srednju udaljenost (računalo) i daljinu. Njen specijalan dizajn omogućuje novi oblik prelamanja svjetla koji produžuje fokus oka što rezultira proširenim rasponom vida na svim udaljenostima i boljom kontrastnom osjetljivosti u odnosu na dosadašnje leće. Najveća prednost Symfony leće u odnosu na multifokalne leće je u tome što ima znatno manje vidne smetnje kao što je blještanje svjetla u noćnoj vožnji.