Klinika Svjetlost

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Naručivanje za preglede

Službenik za zaštitu osobnih podataka


voditelj@svjetlost.hr

Mrena (Katarakta)

U protekle 22 godine obavili smo više od 35.000 operacija mrene.
Klinika Svjetlost ima najveće iskustvo u Jugoistočnoj Europe s ugradnjom multifokalne ili Symfony intraokularne leće.
posjetite nas: posjetite nas na Facebook-u posjetite nas na YouTube-u posjetite nas na Instagram-u posjetite nas na LinkedIn-u

Dijagnostika i tehnologija

IOL master – uređaj koji mjeri jakost leće koja će biti ugrađena u oko prilikom operacije mrene. Uzimajući u obzir duljinu oka, keratometrijske vrijednosti, dubinu prednje sobice te niz formula izračunava jakost leće koja će biti ugrađena. Kako se izvodi - Pacijent sjedne za uređaj, osloni glavu i uređaj automatski snima sve potrebne podatke. Pretraga je bezbolna, traje pola minute, a nalaz se dobiva odmah ispisan na pisaču.

UZV + A scan – pretraga kojom se dobiva uvid u unutrašnjost oka i duljinu oka. Kako se izvodi - Pacijent udobno sjedi na stolcu a liječnik ultrazvučnom sondom nježno prelazi po donjoj i gornjoj vjeđi i snima fotografije. Kod A scana potrebno je sondu prosloniti na rožnicu prethodno anesteziranog oka. Pretraga jebezbolna, nije štetna i traje nekoliko minuta.

Kornealna topografija – pretraga koja daje uvid u zakrivljenost prednje površine rožnice i određuje vrijednost rožničnog astgmatizma. Kako se izvodi - Pacijent sjedne za uređaj, osloni glavu i uređaj automatski snima sve potrebne podatke. Pretraga je bezbolna, traje nekoliko sekunda, a nalaz se dobiva odmah ispisan na pisaču.

Endotelni mikroskop – pretraga koja računa broj endotelnih stanica u rožnici. Kako se izvodi - Pacijent sjedne za uređaj, osloni glavu i uređaj automatski snima sve potrebne podatke. Pretraga je bezbolna, traje nekoliko sekunda, a nalaz se dobiva odmah ispisan na pisaču.

OCT žute pjege/makule i vidnog živca – snima strukturu žute pjege/makule i vidnog živca i otkriva moguće poremećaje tih struktura, inače nevidljivih kod pregleda s lupom. Kako se izvodi? Pacijent sjedne za uređaj, prisloni glavu i uređaj automatski snima sve potrebne podatke. Pretraga je bezbolna, traje nekoliko sekunda, a nalaz se dobiva odmah ispisan na pisaču.