Klinika Svjetlost

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Naručivanje za preglede

Službenik za zaštitu osobnih podataka


voditelj@svjetlost.hr

Novosti

Aktualna događanja i novosti klinike Svjetlost
posjetite nas: posjetite nas na Facebook-u posjetite nas na YouTube-u posjetite nas na Instagram-u posjetite nas na LinkedIn-u

41. ESCRS kongres u Beču

41. ESCRS kongres u Beču
Liječnici Klinike Svjetlost sudjelovali su s 3 simpozija, 3 pozvana predavanja, edukativnom radionicom i 7 postera kojima su educirali kolege iz cijelog svijeta o novitetima u oftalmologiji.
Ovog vikenda se u Beču održao 41. kongres Europskog Društva za Kataraktu i Refraktivnu Kirurgiju.
Radi se o najvećem održanom kongresu oftalmologa u povijesti na kojem je sudjelovalo čak 15 000 oftalmologa iz cijelog svijeta kako bi se informirali o novitetima i rezultatima vodećih svjetskih stručnjaka.

Liječnici Klinike Svjetlost su i ove godine aktivno sudjelovali te su održali:
  • 3 simpozija - doktor Ivan Gabrić sudjelovao je na dva simpozijuma o trećoj generaciji laserske kirurgije Schwind ATOS-u za koji je Svjetlost bila prvi korisnik u Europi, a tek drugi u svijetu i Johnson & Johnson Eliti za koju je bio prvi liječnik u Europi te aktivno sudjeluje u razvoju tog uređaja. Nakon toga je održan simpozij o revolucionarnoj novoj leći Talijanske kompanije SIFI - EvoLux gdje dr. Gabrić prezentirao iskustvo s preko 70 leća koje je ugradio profesor Nikica Gabrić.
  • 3 pozvana predavanja -  Doc. dr. sc. Maja Bohač održala je predavanje o rezultatima lentikularne kirurgije na ATOS-u, a za svjetsko udruženje refraktivnih kirurga održala je predavanje o trenutno dostupnim metodama i razvoju laserske kirurgije, te dr. Ivan Gabrić koji je imao pozvano predavanje o rezultatima studije o stabilnosti nove leće Johnson & Johnson Synergy Toric II.
  • 1 edukativna radionica -  dr. Adi Pašalić održao je radionicu na kojoj je mlade kolege učio osnovama kirurgije katarakte.
  • 7 postera kojima su prezentirana razna opažanja i rezultati liječenja provedenih u Klinici Svjetlost, među kojima bi posebno istaknuli prve Europske rezultate funkcionalnog vida nakon SILK zahvata, te rezultate provođenja liječenja rožnice CorneaLUX metodom razvijenom u Klinici Svjetlost.

S 14 pozvanih izlaganja na kongresu, od kojih su 3 izlaganja najviše kategorije - simpoziji, liječnici Klinike Svjetlost educirali su veliki broj kolega o budućnosti oftalmologije s kojom se svakodnevno susreću.