Klinika Svjetlost

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Naručivanje za preglede

Službenik za zaštitu osobnih podataka


voditelj@svjetlost.hr

Novosti

Aktualna događanja i novosti klinike Svjetlost
posjetite nas: posjetite nas na Facebook-u posjetite nas na YouTube-u posjetite nas na Instagram-u posjetite nas na LinkedIn-u

Dr. Antičić i dr. Bohač i stekle napredne certifikate kompanije Schwind

Dr. Antičić i dr. Bohač i stekle napredne certifikate kompanije Schwind
Više od 1500 lasera kompanije Schwind koristi se u najboljim svjetskim očnim centrima, uključujući i Kliniku Svjetlost.
Voditeljica PJ Klinike Svjetlost u Splitu dr. Marija Antičić i voditeljica Odsjeka za refraktivnu kirurgiju Klinike Svjetlost dr. sc. Maja Bohač prošle su naprednu edukaciju i certificiranje s područja specijalno prilagođenih ("custom") tretmana i edukaciju za nove verzije PRK metode (fotorefraktivna keratometrija) na dijagnostičkim uređajima i laserima njemačke kompanije Schwind.

Edukacija se održala u sjedištu kompanije u blizini Frankfurta u kojem se nalazi proizvodni pogon i edukacijski centar jednog od najprestižnijih svjetskih proizvođača opreme za lasersko skidanje dioptrije. 

Tijekom posjeta i edukacije naše su specijalistice za lasersko skidanje dioptrije imale priliku podijeliti bogata i višegodišnja iskustva iz kliničke prakse, budući da se Klinika Svjetlost i u Zagrebu i Splitu koristi laserima Schwind Amaris 750s 6D, kao i pratećom dijagnostičkom opremom. Uz razmjenu kliničkih podataka, zajedno s razvojnim stručnjacima Schwinda razmatrale su i opcije koje mogu dovesti do daljnjih poboljšanja tehnologije laserskog skidanja dioptrije s ovim uređajima.

Kompanija Schwind specijalizirana je proizvodnju uređaja za refraktivnu i terapeutsku kirurgiju rožnice. Prisutna je u 125 zemalja svijeta, a više od 1500 lasera ove kompanije koristi se u najboljim svjetskim očnim centrima, uključujući i Kliniku Svjetlost.