Klinika Svjetlost

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Naručivanje za preglede

Službenik za zaštitu osobnih podataka


voditelj@svjetlost.hr

Novosti

Aktualna događanja i novosti klinike Svjetlost
posjetite nas: posjetite nas na Facebook-u posjetite nas na YouTube-u posjetite nas na Instagram-u posjetite nas na LinkedIn-u

Dr. Vlade Glavota na skupu crosslinking eksperata u Zurichu

Dr. Vlade Glavota na skupu crosslinking eksperata u Zurichu
Dr. Vlade Glavota sudjelovao je na 13. godišnjem kongresu stručnjaka za crosslinking metodu koji se održao u Zurichu u Švicarskoj. 
Zürich, 30.11.-2.12.2017. - Dr. Vlade Glavota sudjelovao je na 13. godišnjem kongresu stručnjaka za crosslinking metodu koji se održao u Zürichu u Švicarskoj. Međunarodni skup pohodilo je više od dvjesto oftalmologa iz 41 zemlje svijeta koji su imali priliku čuti najnovija dostignuća u liječenju keratokonusa.

Keratokonus je degenerativni poremećaj kod kojeg kolegenske veze na rožnici pucaju pri čemu dolazi do njezinog stanjivanja i promjene njezinog oblika pri čemu poprima oblik konusa (stošca) i od tuda naziv keratokonus. Može se javiti već i kod djece koje imaju mekšu rožnicu. Među najčešće simptome dolazi pad vidne oštrine i često mijenjanje naočala kako bi se postigao maksimalan vid, ali poslije značanije deformacije ni to više nije moguće.  

Na kongresu "CXL Experts Meeting" predstavljene su različite metode liječenja keratokonusa, od kojih je najčešća crosslinking koja je pacijentima iz Dalmacije u Klinici Svjetlost u Splitu dostupna posljednjih godinu i pol dana.