Klinika Svjetlost

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Naručivanje za preglede

Službenik za zaštitu osobnih podataka


voditelj@svjetlost.hr

Novosti

Aktualna događanja i novosti klinike Svjetlost
posjetite nas: posjetite nas na Facebook-u posjetite nas na YouTube-u posjetite nas na Instagram-u posjetite nas na LinkedIn-u

Noćna maska liječi dijabetičku retinopatiju

Noćna maska liječi dijabetičku retinopatiju
Najnovije dostignuće u liječenju dijabetičke retinopatije. Noćna maska s LED osvjetljenjem smanjuje glad oka za kisikom tijekom sna.
Noctura400 novi je način za liječenje dijabetičke retinopatije i dostupan je u Klinici Svjetlost. Radi se o masci koja svijetli ugodnim zelenim led svijetlom po noći i nosi se preko očiju kao obična maska za spavanje. Znanstvena istraživanja su pokazala da je dijabetička retinopatija rezultat oštećenja očne cirkulacije u dijabetičara i da retina ne dobiva dovoljno kisika. Kako je potrošnja kisika u očima najveća baš u tami, tada je oko najgladnije za kisikom i najviše pati. Odgovor na patnju je proizvodnja viška faktora VEGF, koji je onda odgovoran za krvarenja i oteklinu žute pjege tj. dijabetičku retinopatiju.

Studije su pokazale da, ukoliko oko tijekom noći nije u potpunom mraku, ono ima manje zahtjeve za kisikom i nije toliko gladno, stoga je i sporije napredovanje dijabetičke retinopatije. Ova noćna maska Noctura400 prošla je sva ispitivanja o neštetnosti i učinkovitosti i dobila odobrenje za upotrebu u EU tj. CE oznaku. Ona se može ili upotrebljavati sama ili kombinirati s anti-VEGF injekcijama i laserom u liječenju dijabetičke retinopatije. Osim same jednostavne i ugodne primjene i cijena liječenja je manja nego cijena intraokularnih injekcija. Klinika Svjetlost među prvima u Europi omogućuje nabavku ove maske i već je koriste naši pacijenti.