Klinika Svjetlost

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Naručivanje za preglede

Službenik za zaštitu osobnih podataka


voditelj@svjetlost.hr

Novosti

Aktualna događanja i novosti klinike Svjetlost
posjetite nas: posjetite nas na Facebook-u posjetite nas na YouTube-u posjetite nas na Instagram-u posjetite nas na LinkedIn-u

Novi lijek za degeneraciju žute pjege u istraživanju u Svjetlosti

Novi lijek za degeneraciju žute pjege u istraživanju u Svjetlosti
Novi lijek u liječenju starosne degeneracije žute pjege bit će Fovista. 
Novi lijek u liječenju starosne degeneracije žute pjege bit će Fovista. Ovaj lijek će se kombinirati s već postojećim anti-VEGF lijekovima Eyelom, Avastinom ili Lucentisom i dodatno će popravljati vid u pacijenata koji boluju od ove teške bolesti. Također će se davati u očnim injekcijama u mjesečnim intervalima zajedno sa spomenutim lijekovima. Dok je funkcija anti-VEGF lijekova (Eylea, Lucentis i Avastin) da spriječe krvarenje i oteklinu u žutoj pjegi, funkcija je Foviste da spriječi stvaranje ožiljka.

U svijetu je u tijeku velika multicentrična studija kao zadnja faza prije odobrenja Foviste prije stavljanja lijeka u promet. Njegova neštetnost i korisnost već je dokazana. Klinika Svjetlost sudjeluje u ovom američkom istraživanju jer je zadovoljila visoke stručne i tehnologijske kriterije. Pacijenti koji imaju vlažnu degeneraciju makule, a do sada nisu primali anti-VEGF injekcije i jave se u našu Kliniku mogu biti uključeni u studiju i besplatno dobivati anti-VEGF lijekove u kombinaciji s Fovistom. Uključivanje u studiju traje do jeseni 2016. godine.