Klinika Svjetlost

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Naručivanje za preglede

Službenik za zaštitu osobnih podataka


voditelj@svjetlost.hr

Novosti

Aktualna događanja i novosti klinike Svjetlost
posjetite nas: posjetite nas na Facebook-u posjetite nas na YouTube-u posjetite nas na Instagram-u posjetite nas na LinkedIn-u

Predavanja liječnika Svjetlosti na Kongresu ESCRS u Ateni

Predavanja liječnika Svjetlosti na Kongresu ESCRS u Ateni
Liječnici Klinike Svjetlost održali zapažena predavanja i tečajeve na kongresu Europskog društva liječnika za kirurgiju katarakte i refraktivnu kirurgiju održanom u Ateni.

Liječnici Klinike Svjetlost aktivno su sudjelovali na 20. zimskom Kongresu Europskog društva liječnika za kirurgiju katarakte i refraktivnu kirurgiju (ESCRS) održanom od 26. do 28. veljače 2016. u Ateni. Na kongresu je sudjelovalo oko 3 000 oftalmologa iz Europe i svijeta, a radi se o središnjem kongresu operatera prednjeg dijela oka (katarakte, rožnica, skidanje dioptrije i sl.).

Dr. Marija Antičić, voditeljica PJ Klinike Svjetlost u Splitu, održala je predavanje na simpoziju "Slobodne teme: Refraktivna kirurgija" u kojem je usporedila LASIK metodu skidanja dioptrije s tri različita lasera: "Comparison of laser in situ keratomileusis flaps created by 3 femtosecond lasers". Prezentacija je izazvala veliko zanimanje i brojne pozitivne komentare pune dvorane.

Medicinska direktorica Klinike prof. Iva Dekaris vodila je tečaj operiranja katarakte (sive mrene) na kojem je podučavala oftalmologe modernoj kirurgiji katarakte. Pored toga, prof. Dekaris sudjelovala je i kao predavač na "Cataract Surgery Didactic Course", tečaju katarakte za mlade oftalmologe s predavanjem na temu ugradnje intraokularne leće u slučajevima nepostojanja kapsule: "Complications and complex cases: advanced phaco techniques – Intraocular lenses with no capsule".

U sklopu Simpozija o rožnici prof. Dekaris prezentirala je svoja iskustva s operacijom katarakte kod pacijenata koji su prije toga imali transplantaciju rožnice: "Cataract after penetrating keratoplasty: a real complication or not?". Također prof. Dekaris održala je predavanje na simpoziju "Slobodne teme" o iskustvima Klinike Svjetlost s ugradnjom novih trifokalnih intraokularnih leća s proširenom dubinom fokusa: "Visual and optical performances of new trifocal intraocular lens with extended-depth-of-focus".

Dr. Mateja Končarević prezentirala je iskustva s LASIK metodom skidanja dioptrije kod pacijenta s dalekovidnošću: "High order aberrations after hyperopic LASIK: comparison of microkeratome and femtosecond laser". Također je održala predavanje o jednogodišnjem iskustvu s ugradnjom Symfony intraokularne leće s proširenim rasponom vida nakon operacije katarakte i skidanja starosne dioptrije: "TECNIS Symfony extended-range-of-vision IOL: One year experience". Riječ je o leći s kojom pacijent nakon operacije ima dobar vid na svim udaljenostima bez naočala. Klinika Svjetlost vodeća je u Europi po iskustvu ugradnje ove vrste leća.

Europsko društvo liječnika za kirurgiju katarakte i refraktivnu kirurgiju (ESCRS) osnovano je 1991. godine. S više od 5000 članova u preko stotinu zemalja vodeća je organizacija koja okuplja stručnjake prednjeg dijela oka. Kongres ESCRS središnji je godišnji događaj struke koji osigurava razmjenu ekspertize i znanstvenih spoznaja među europskim oftalmolozima.