Klinika Svjetlost

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Naručivanje za preglede

Službenik za zaštitu osobnih podataka


voditelj@svjetlost.hr

Novosti

Aktualna događanja i novosti klinike Svjetlost
posjetite nas: posjetite nas na Facebook-u posjetite nas na YouTube-u posjetite nas na Instagram-u posjetite nas na LinkedIn-u

Prof. dr. sc. Iva Dekaris ponovno izabrana za predsjednicu EEBA-e

Prof. dr. sc. Iva Dekaris ponovno izabrana za predsjednicu EEBA-e
Prof.dr.sc. Iva Dekaris, medicinska direktorica Specijalne bolnice za oftalmologiju Svjetlost, po drugi je puta izabrana za predsjednicu Europskog udruženja očnih banaka (EEBA).
Prof. dr. sc. Iva Dekaris po drugi je puta izabrana za predsjednicu Europskog udruženja očnih banaka (European Eye Bank Association - EEBA), a dužnost će obnašati u razdoblju od 2019.-2022. godine. EEBA je krovna europska udruga koja okuplja sve europske očne banke i određuje doktrinu i najnovije procedure za prikupljanje, provjeru, pohranu i distribuciju donorskog tkiva rožnice. Očne banke koje su članice udruženja imaju prepoznatljiv certifikat za kvalitetu iz područja očnog bankarstva. Profesorica Iva Dekaris već više od 20 godina bavi se očnim bankarstvom i transplantacijom rožnice, vodila je i nekoliko znanstvenih projekata Ministarstva znanosti RH iz područja transplantacije rožnice i očnog bankarstva. Objavila je i nekoliko vrlo značajnih radova na temu imunologije oka i proučavanja mehanizama odbacivanja transplantata rožnice te kirurških tehnika pri ovoj složenoj operaciji, proizašlih iz njezinog znanstvenog djelovanja u Bostonu i Zagrebu.

Izbor za predsjednicu EEBA-e za razdoblje od 2010.-2013. bio je veliko priznanje za nju osobno kao znanstvenicu i kirurginju, a ujedno i za oftalmološku Kliniku Svjetlost, budući da je po prvi puta znanstvenik iz istočnog dijela Europe postao predsjednikom ove ugledne udruge. Postavši predsjednicom EEBA-e po drugi put postavljen je presedan jer još niti jedna osoba nije bila dva puta predsjednik ove udruge, što je veliko priznanje i potvrda da je svoj prvotni mandat kao predsjednica EEBA-e odradila vrlo uspješno i da su noviteti koja je uvela kao predsjednica udruženja značajno unaprijedila rad EEBA-e, stoga su delegati na izbornoj konvenciji  ukazali povjerenje profesorici Dekaris da ponovno preuzme predsjedništvo EEBA-e.