Klinika Svjetlost

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Naručivanje za preglede

Službenik za zaštitu osobnih podataka


voditelj@svjetlost.hr

Novosti

Aktualna događanja i novosti klinike Svjetlost
posjetite nas: posjetite nas na Facebook-u posjetite nas na YouTube-u posjetite nas na Instagram-u posjetite nas na LinkedIn-u

Prof. Oliver Ehrt i prof. Ivana Mravičić

Prof. Oliver Ehrt i prof. Ivana Mravičić
U Specijalnoj bolnici za oftalmologiju Svjetlost u suradnji s Prof dr. Oliverom Ehrtom iz Ludwigs Maximilian Sveučilišne Klinike, Munchen, Njemačka održao se kurs naprednih tehnika operacija strabizma.
Na kursu su napravljeni najkompliciraniji operativni zahvati strabizma. Rađene su operacije pacijenata s nistagmusom kako bi se ispravio prisilni položaj glave. U slučajevima s parezama i paralizama mišića koji pokreću oko radile su se transpozicije, odnosno prebacivanje dijelova susjednih zdravih mišića na mišić koji je paraliziran kako bi se vratila pokretljivost i funkcija zahvaćenim mišićima i oku te omogućilo pacijentima gledanje bez duplih slika. U slučajevima s promjenama na samim mišićima oka koje su uzrokovale ograničenu pokretljivost oka mišići su se produljivali implantatima od posebno obrađenog goveđeg perikarda kako bi se omogućio bolji položaj oka. U takve implantate kroz vrijeme urasta normalno tkivo mišićnih tetiva, te se poboljša pokretljivost oštećenog mišića. Operacije su se radile na horizontalnim, vertikalnim i kosim mišićima.

Ovako stručni i komplicirani zahvati obavljaju se u Specijalnoj bolnici za oftalmologiju Svjetlost uz najvišu svjetsku razinu specifičnih znanja i vještina vezanih uz strabizam, te smo u tim vrstama zahvata uz bok najboljim svjetskim centrima. Ove specifične i stručne usluge pružamo pacijentima iz cijele regije.

Prof. Oliver Ehrt i prof. Ivana Mravičić