Klinika Svjetlost

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Naručivanje za preglede

Službenik za zaštitu osobnih podataka


voditelj@svjetlost.hr

Novosti

Aktualna događanja i novosti klinike Svjetlost
posjetite nas: posjetite nas na Facebook-u posjetite nas na YouTube-u posjetite nas na Instagram-u posjetite nas na LinkedIn-u

Stalno u koraku s najmodernijom tehnologijom: novi laser za skidanje dioptrije

Stalno u koraku s najmodernijom tehnologijom: novi laser za skidanje dioptrije
Od nedavno, i Klinika Svjetlost u Splitu opremljena je modelom Schwind Amaris 750s koji se smatra najnaprednijim laserom za skidanje dioptrije na tržištu.
Lasersko skidanje dioptrije nikad nije bilo brže i bezbolnije, a razvojem tehnologije ono je danas još kvalitetniji i sigurniji zahvat kojemu mogu pristupiti sve punoljetne osobe sa zdravom rožnicom i stabilnom dioptrijom u rasponu od -10 do +6 i ±6 cilindara. Vrijednost, kao i uspješnost ovog zahvata dokazuje i činjenica kako se radi o najizvođenijem i najtraženijem operativnom zahvatu u svijetu. U posljednjih 30-ak godina dioptrije se laserski riješilo više od 50 milijuna ljudi.Stalno u koraku s najmodernijom tehnologijom

U protekla dva desetljeća, koliko je tehologija laserskog skidanja dioptrije prisutna ovom dijelu Europe, Klinika Svjetlost je lider u tehnološkoj opremljenosti i iskustvu. Od prvog laserskog skidanja dioptrije na našim prostorima koji je 1998. izveo prof. Nikica Gabrić pa do danas, pojavilo se nekoliko generacija lasera uz koje je došlo i do evolucije operativnih metoda.

Femtosecond laseri predstavili su novi iskorak u sigurnosti operacija zamjenivši uporabu elektroničkog mikronoža za kreiranje rožničnog preklopca u prvoj fazi zahvata. Od 5 vrsta ovakvih lasera, Klinika Svjetlost ima iskustvo u operiranju na čak četiri. Danas se u klinikama Svjetlosti i u Zagrebu i Splitu koristi isključivo najnoviji IntraLase laser od 150 kHz, koji je ujedno i najčešće upotrebljavani femtosecond laser na svijetu. Zbog preciznosti laserskog reza, preklopci na rožnici pravilnijeg su oblika i predvidljivije debljine u odnosu na one rađene elektroničkim mikronožem. Prednost femtosecond metode posebno dolazi do izražaja kod visokih dioptrija, astigmatizma i tanjih rožnica. Eliminirane su kirurške komplikacije, smanjena je mogućnost pojave „suhog oka“ i omogućeno je bolje cijeljenje.

U drugoj fazi zahvata, bez obzira na način kreiranja preklopca, dioptrija se uklanja excimer laserom. Od nedavno, i Klinika Svjetlost u Splitu opremljena je modelom Schwind Amaris 750s koji se smatra najnaprednijim na tržištu. Osim što ima najveću brzinu rada koja je bitna za preciznost korekcije, ima i najmanju zraku koja je važna radi kvalitete i glatkoće oblikovanja površine rožnice. Uz to, posebnost ovog modela lasera je i njegov 6D sustav za praćenje pomaka oka tijekom operacije koji navodi laser u milisekundama i omogućuje programirani rezultat.

Femtosecond metoda uz korištenje IntraLase lasera za kreiranje preklopca i Schwind Amaris lasera za remodeliranje rožnice danas se smatra najboljom kombinacijom u laserskom skidanju dioptrije. Od sada, ova najmodernija tehnologija prisutna je i u Splitu. Dakako, uz tehnološku izvrsnost, nezaobilazno je i iskustvo operatera. U Klinici Svjetlost ih je čak 10, a proteklih 20 godina laserski su skinuli dioptriju s više od 60 tisuća očiju što je rezultat kojim se mogu pohvaliti samo malobrojne europske očne klinike.