Klinika Svjetlost

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Naručivanje za preglede

Službenik za zaštitu osobnih podataka


voditelj@svjetlost.hr

Novosti

Aktualna događanja i novosti klinike Svjetlost
posjetite nas: posjetite nas na Facebook-u posjetite nas na YouTube-u posjetite nas na Instagram-u posjetite nas na LinkedIn-u

U organizaciji Klinike Svjetlost održana tribina o utjecaju dijabetesa

U organizaciji Klinike Svjetlost održana tribina o utjecaju dijabetesa
Povodom Svjetskog dana dijabetesa u organizaciji Klinike Svjetlost za građanstvo održan niz predavanja o utjecaju i komplikacijama dijabetesa na organizam.
SPLIT, 14. studenoga 2016. - Povodom Svjetskog dana dijabetesa Klinika Svjetlost organizirala je tribinu za građanstvo pod nazivom „Dijabetes u svjetlu komplikacija“, koje se održala u prepunoj Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu. Renomirani stručnjaci za dijabetes - internisti, oftalmolozi i neurolozi govorili su o različitim aspektima komplikacija šećerne bolesti.

Iznimno poučno predavanje održala je prof. Tina Tičinović-Kurir, pročelnica Kliničkog zavoda za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma KBC Split. "Svake tri minute u svijetu netko oboli od dijabetesa, a svake tri sekunde jedna osoba od komplikacija izazvanih tom bolešću umre", rekla je prof. Tičinović-Kurir. "Broj oboljelih od dijabetesa nezaustavljivo raste, i za 10-ak godina umjesto sadašnjih 420 milijuna, imat ćemo više od pola milijarde oboljelih i to većinom od dijabetesa tipa 2", naglasila je.

Jedna od najvažnijih komplikacija dijabetesa na organizmu upravo je na jednom od njegovih najosjetljivijih dijelova, očima. Više o utjecaju i posljedicama dijabetesa na oči i vid govorili su stručnjaci Klinike Svjetlost, moderator tribine dr. Igor Žuljan i dr. Mirko Ratković. Posebno je naglašena važnost redovitih pregleda i preventive.

Predavanja su održali i primarijus dr. sc. Ante Barada, neurolog s dugogodišnjim iskustvom u tretmanu dijabetičke neuropatije te dr. sc. Zoran Vučinović, endokrinolog-dijabetolog koji je govorio o važnosti ranog prepoznavanja i adekvatnog liječenja dijabetesa. Svi zainteresirani na licu mjesta su mogli pristupiti i vađenju krvi s utvrđivanjem razine šećera.