Klinika Svjetlost

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Naručivanje za preglede

Službenik za zaštitu osobnih podataka


voditelj@svjetlost.hr

O nama

Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost vodeća je oftalmološka ustanova u regiji koja pruža kompletnu uslugu.
posjetite nas: posjetite nas na Facebook-u posjetite nas na YouTube-u posjetite nas na Instagram-u posjetite nas na LinkedIn-u

Klinika Svjetlost

Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost vodeća je oftalmološka ustanova u regiji koja pruža kompletnu uslugu. Poznata je po najvišim standardima tehničke podrške i ljudskog znanja te se konstantno pokazuje kao predstavnik najnovije tehnologije u oftalmološkoj praksi. Prva je privatna sveučilišna klinika u Hrvatskoj, a osim u Zagrebu, gdje je smještena matična ustanova, ima svoje centre i u Splitu, susjednoj Bosni i Hercegovini u Sarajevu, u Novom Sadu u Srbjii te Budvi u Crnoj Gori.

Upoznajte nas

Klinika Svjetlost dizajnirana je po uzoru na slične centre medicinske izvrsnosti u svijetu.
Naši liječnici su vrhunski stručnjaci s desecima tisuća operativnih zahvata iza sebe koji svakom pacijentu pristupaju individualno i traže najbolje moguće rješenje za njega.

Klinika Svjetlost dizajnirana je po uzoru na slične centre medicinske izvrsnosti u svijetu. Klinika Svjetlost u Splitu prostire se na više od 450 četvornih metara, a pacijentima u svoje tri vrhunski opremljene operacijske sale, četiri odjela koji se specijalizirano bave pojedinim dijelovima oka, četiri ambulante i dva moderna dijagnostička kabineta nudi kompletnu oftalmološku uslugu. Osoblje Klinike Svjetlost Split broji 5 specijalista oftalmologa i 10 ostalih djelatnika medicinske struke i administrativnog osoblja. Ovaj iskusni, dobro uigrani tim liječnika iza sebe ima više od 15.000 zahvata.

Osim laserskog skidanja dioptrije, operacija sive mrene i transplantacija rožnice, izvodimo i vitrektomije – najsloženije oftalmološke operacije, operacije glaukoma uz ugradnju mini glaucoma shunta (implantat za drenažu), operacije strabizma, plastične operacije vjeđa, ječmenca, protetske estetske operacije ugradnje silikonskih kuglica i sl.

Vrhunska tehnologija i princip jednodnevne kirurgije

Poslovna jedinica Split raspolaže s 3 vrhunski opremljene operacijske dvorane u kojima je moguće zbrinuti razne bolesti oka koje zahtijevaju kirurško liječenje – lasersko skidanje dioptrije, ultrazvučna operacija katarakte, operacije na stražnjem dijelu oka kod bolesti uzrokovanih dijabetesom, bolestima žute pjege ili degenerativnim promjenama mrežnice, operativno liječenje glaukoma (povišenog očnog tlaka) te plastični i rekonstruktivni zahvati na vjeđama.

Većina kirurgije na oku izvodi se u sklopu dnevne bolnice gdje su pacijenti pola sata po zahvatu u mogućnosti ići kući (tzv. one-day surgery). 

Prva privatna sveučilišna klinika u Hrvatskoj

Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost 2010. postala je Klinika za oftalmologiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, čime je ujedno i prva privatna sveučilišna klinika u Hrvatskoj.

Dopusnica za obavljanje znanstvene djelatnosti

Povezivanje s Medicinskim fakultetom rezultat je dugogodišnje suradnje prof. dr. sc. Nikice Gabrića i prof. dr. sc. Ive Dekaris s riječkim fakultetom i Institutom Ruđer Bošković na znanstvenoj i edukativnoj razini. Statusom klinike omogućeno je daljnje provođenje znanstveno-istraživačkog rada i edukacija mladih liječnika Hrvatske i regije.

Klinika Svjetlost nastavlja i svoju suradnju s Institutom Ruđer Bošković na projektu „Imunologije oka“, u sklopu kojeg je već došlo do važnih spoznaja u boljem shvaćanju nastanka mehanizama upale i reakcije odbacivanja transplantata rožnice.

Dobivanjem statusa specijalne bolnice i statusa klinike Svjetlost je kompletirala svoj rad i želju za stalnim postizanjem izvrsnosti u struci, dovođenjem novih tehnologija i pružanjem vrhunske medicinske pomoći svojim pacijentima. Proširenjem djelatnosti svoja znanja i ljudske potencijale napokon će moći prenijeti i svojim kolegama u svrhu podizanja razine zdravstvene zaštite u Hrvatskoj.

Edukacija mladih

Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost vjeruje u edukaciju i obrazovanje mladih tako da svake godine zapošljava nekoliko novih liječnika koji dobivaju mogućnost specijalizacije iz oftalmologije. Osim što imaju u potpunosti pokrivene troškove specijalizacije, liječnici imaju mogućnost odlaska na prestižne svjetske kongrese te posjet najpoznatijim oftalmološkim centrima, gdje mogu steći nova znanja te uvijek biti u korak s najnovijim dostignućima u struci.

Klinika Svjetlost u postupku je pokretanja poslijediplomskog studija i tečaja trajne izobrazbe za oftalmologe Hrvatske i regije na kojem će se prenositi najnovija znanja i tehnička dostignuća struke. Studij će biti organiziran u suradnji s poznatim svjetskim oftalmološkim stručnjacima s idejom produbljivanja međusobne suradnje i dovođenja svjetske oftalmologije na naša područja.

Klinika Svjetlost već posjeduje wet-lab (laboratorij za kirurško usavršavanje na svinjskim očima i plastičnim modelima) u kojem se već sada provodi kirurško usavršavanje mladih kolega u svrhu što bržeg i boljeg postizanja kirurške spretnosti potrebne za kvalitetan pristup pacijentu.