Klinika Svjetlost

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Naručivanje za preglede

Službenik za zaštitu osobnih podataka


voditelj@svjetlost.hr

Liječenje glaukoma

Dugogodišnje iskustvo i znanje u liječenju i prevenciji glaukoma.
posjetite nas: posjetite nas na Facebook-u posjetite nas na YouTube-u posjetite nas na Instagram-u posjetite nas na LinkedIn-u

Simptomi

Koji su simptomi glaukoma? 

Simptomi glaukoma ovise o stadiju i tipu bolesti te dugo mogu biti neprepoznati. Nažalost, nerijetko se u svakodnevnoj praksi otkriju uznapredovala glaukomska oštećanja, a da osoba nije primjetila bilo kakve smetnje. Glaukom se najčešće otkrije prilikom prvog detaljnijeg oftalmološkog pregleda u vrijeme kad pacijenti osjete prezbiopske smetnje (staračka dalekovidnost) te se jave na pregled za određivanje naočala. Po nekim istraživanjima, samo polovina bolesnika koji imaju glaukom je svjesna svoje bolesti. U ranim stadijima obično je asimptomatski i zato se često naziva „tihim kradljivcem“ vida.

SIMPTOMI GLAUKOMA Kod glaukoma otvorenog kuta simptomi najčešće ne postoje. Vrlo često se pacijenti javljaju tek kada su nastupila oštećenja očnog živca i promjene u vidnom polju. S druge strane simptomi glaukoma zatvorenog kuta mogu biti vrlo burni. Manifestiraju se izrazito visokim očnim tlakom, znatnim padom vidne oštrine, bolovima u predjelu oka, glavoboljama, mučninom i povraćanjem.