Klinika Svjetlost

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Naručivanje za preglede

Službenik za zaštitu osobnih podataka


voditelj@svjetlost.hr

Pregledi pacijenata

Klinika Svjetlost nudi najcjelovitiju ponudu i orijentiranost prema pacijentima u oftalmološkoj praksi.
posjetite nas: posjetite nas na Facebook-u posjetite nas na YouTube-u posjetite nas na Instagram-u posjetite nas na LinkedIn-u

Opći pregled u sklopu obrade za sistemske bolesti

Pregledom očiju mogu se dijagnosticirati ili pomoći u dijagnostici mnogih sustavnih bolesti. Vrlo često specijalisti internisti, kardiolozi, dijabetolozi, neurolozi ili liječnici obiteljske medicine u obradi svojih bolesti traže i oftalmološki pregled iz dvojakih razloga. Prvo, pregledom očiju i posebno očne pozadine može se utvrditi opće stanje krvih žila organizma kod arterijske hipertenzije, ateroskleroze, dijabetesa ili cerebrovaskularnih bolesti. Očni liječnik na svom nalazu kolegi internisti, neurologu ili dijabetologu, opisuje stanje krvih žila i pomaže u procjeni trajanja povišenog krvnog tlaka, dijabetesa ili stanja skleroze krvih žila. Na kontrolnim očnim pregledima može se utvrditi napredovanje ili popravak općeg stanja.

Drugo, internist, neurolog ili dijabetolog znajući da neke sustavne bolesti mogu oštetiti i oko kao organ kao npr. u dijabetičkih bolesnika, upućuje svog pacijenta koji nema problema s vidom na preventivni pregled da bi se utvrdilo eventualno oštećenje oka u sklopu sustavne bolesti.