Klinika Svjetlost

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Naručivanje za preglede

Službenik za zaštitu osobnih podataka


voditelj@svjetlost.hr

Starosna dioptrija

Rješavamo dioptriju za čitanje ugradnjom multifokalnih i leća s proširenim rasponom vida u pacijenata koji nemaju mrenu.
posjetite nas: posjetite nas na Facebook-u posjetite nas na YouTube-u posjetite nas na Instagram-u posjetite nas na LinkedIn-u

Zahvat i oporavak

Operativni zahvat ugradnje multifokalnih ili leća s proširenim rasponom vida je vrlo jednostavan i izvodi se ambulantno u lokalnoj kapljičnoj anesteziji. Radi brže rehabilitacije najbolje je istodobno učiniti zamjenu leća oba oka. Pacijent dolazi u očnu kliniku sat vremena prije operacije oka. Ukapavaju se kapljice za širenje zjenica i kapljična anestezija. Sam operativni zahvat traje desetak minuta i potpuno je bezbolan. Tijekom zahvata aspiracijskom metodom uklanja se pacijentova prirodna rigidna leća (koja je izgubila funkciju akomodacije) te se nadomješta intraokularnom lećom kroz mali otvor od 2 mm, koji je samocijeleći, bez potrebe za stavljanjem šava. Intraokularna leća je trajna i nakon ovog zahvata pacijent ne može dobiti mrenu.

Kako izgleda oporavak i kontrole?

Petnaestak minuta nakon operacije oka pacijent ide kući i taj dan treba izbjegavati napore. Vidna funkcija se oporavlja izrazito brzo te se pacijent vraća svojim svakodnevnim aktivnostima već za nekoliko dana. Tijekom oporavka potrebno je ukapavati kapljice. Kontrolni pregledi su prvi postoeprativni dan, sedam dana nakon operacije i tri tjedna nakon operacije. U tom razdoblju nema nikakvih ograničenja u smislu vidnih funkcija. Jedino se preporučuje da se pacijent suzdrži od težih fizičkih napora. Zabranjeno je umivati se vodovodnom vodom prva tri dana, a preporuča se izbjegavati trljanje oka, pretjerano saginjanje i podizanje teških tereta prvih mjesec dana po zahvatu.