Klinika Svjetlost

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Naručivanje za preglede

Službenik za zaštitu osobnih podataka


voditelj@svjetlost.hr

Starosna dioptrija

Rješavamo dioptriju za čitanje ugradnjom multifokalnih i leća s proširenim rasponom vida u pacijenata koji nemaju mrenu.
posjetite nas: posjetite nas na Facebook-u posjetite nas na YouTube-u posjetite nas na Instagram-u posjetite nas na LinkedIn-u

Dijagnostika i tehnologija

IOL master – uređaj koji mjeri jakost leće koja će biti ugrađena u oko prilikom operacije. Uzimajući u obzir duljinu oka, keratometrijske vrijednosti, dubinu prednje sobice te niz formula izračunava jakost leće koja će biti  ugrađena. Pacijent sjedne za uređaj, osloni glavu i uređaj automatski snima sve potrebne podatke. Pretraga je bezbolna, traje pola minute, a nalaz se dobiva odmah ispisan na pisaču.

UZV + A scan – pretraga kojom se dobiva uvid u unutrašnjost oka i duljinu oka. Pacijent udobno sjedi na stolcu a liječnik ultrazvučnom sondom nježno prelazi po donjoj i gornjoj vjeđi i snima fotografije. Kod A scana potrebno je sondu prosloniti na rožnicu prethodno anesteziranog oka. Pretraga je bezbolna, nije štetna i traje nekoliko minuta.

Kornealna topografija – pretraga koja daje uvid u zakrivljenost prednje površine rožnice i određuje vrijednost rožničnog astgmatizma. Pacijent sjedne za uređaj, osloni glavu i uređaj automatski snima sve potrebne podatke. Pretraga je bezbolna, traje nekoliko sekunda, a nalaz se dobiva odmah ispisan na pisaču.

Endotelni mikroskop – pretraga koja računa broj endotelnih stanica u rožnici. Pacijent sjedne za uređaj, osloni glavu i uređaj automatski snima sve potrebne podatke. Pretraga je   
bezbolna, traje nekoliko sekundi, a nalaz se dobiva odmah ispisan na pisaču.