Klinika Svjetlost

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Naručivanje za preglede

Službenik za zaštitu osobnih podataka


voditelj@svjetlost.hr

Djeca i strabizam

Svjetlost je jedina ustanova u Jugoistočnoj Europi koja pruža kompletnu oftalmološku uslugu pregled, liječenje i operacije djece od rođenja do 18 godina.
posjetite nas: posjetite nas na Facebook-u posjetite nas na YouTube-u posjetite nas na Instagram-u posjetite nas na LinkedIn-u

Obavezan pregled djeteta

Oftalmološki pregled djeteta – neophodan korak za pravilan razvoj vida

Oftalmološki pregled djeteta jedan je od najvažnijih pregleda koji treba obaviti do 4. godine života. Intenzivan razvoj vida traje do kraja šeste godine života, a dijete nikada nije premalo za oftalmološki pregled. Dok se vid razvija, poremećaji se mogu i moraju liječiti kako bi se omogućio normalan razvoj dječjeg oka i vida.

OČNI PREGLED DJETETA Ako se smetnje ne otkriju na vrijeme, rezultati liječenja u kasnijim fazama znatno su lošiji. Pregled je prilagođen dobi djeteta i nije bolan. U očnoj Klinici Svjetlost uz korištenje najmodernije opreme obavljaju ga subspecijalisti dječje oftalmologije i strabologije koji će kroz pregled djecu zabaviti i educirati.

Među najčešćim bolestima oka koje je nužno liječiti u dječjoj dobi spadaju strabizam, slabovidnost (lijeno oko, ambliopija), dječja mrena, nistagmus (titranje oka). Ukoliko je potrebno kiruško liječenje, oftalmološka Klinika Svjetlost pruža mogućnost zajedničkog smještaja djece s roditeljima. Sve vrste pregleda i zahvata obavljamo u najkraćem mogućem roku.