Klinika Svjetlost

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Naručivanje za preglede

Službenik za zaštitu osobnih podataka


voditelj@svjetlost.hr

Plastični zahvati

U Svjetlosti izvodimo sve vrste zahvata na vjeđama kako bi se uspostavila normalna funkcija oka.
posjetite nas: posjetite nas na Facebook-u posjetite nas na YouTube-u posjetite nas na Instagram-u posjetite nas na LinkedIn-u

Nekirurško liječenje aplikacijom injekcija neuromodulatora (Botox)

Botox ili botulinum toksin je neuromišićni agens koji djeluje spriječavajući oslobađanje acetilholina na neuromišićnoj spojnici i time izaziva paralizu mišića. U oftalmologiji se koristi više od 40 godina, najprije u liječenju strabizma, zatim blefarospazma (nevoljnog grčenja kružnog mišića vjeđa koje može biti toliko izraženo da pacijenti uopće ne mogu otvoriti oči i gledati). Također se koristi kod skraćivanja vjeđa i mišića koji pokreću oko izazvane bolešću štitne žlijezde (distiroidna orbitopatija) ili pretjeranog suzenja.

Posljednjih deset godina odobrena je upotreba botoxa u kozmetičke svrhe. S obzirom na njegov učinak na mišiće, primjenjuje se i u estetske svrhe jer paralizom mišića lica dovodi do glačanja mimičkih bora. Botox se daje u mišić da bi spriječio nastanak onih bora koje nastaju usljed ponavljane akcije tog mišića. Pacijenti osjete efekt nekoliko dana nakon aplikacije, a djelovanje injekcije traje 4-6  mjeseci, što znači da je tretman potrebno ponavljati. Najčešće se daje u predio između obrva, oko vanjskog kuta oka, ispod vanjskog  ruba obrve i čelo.

Za ispravljanje statičkih bora koje nastaju usljed starenja koriste se dermalni fileri. U oftalmološkoj praksi najčešće se koristi hijalouronska kiselina s obzirom na to da je slična prirodnim sastojcima kože. Aplicira se najčešće duboko u kružni mišić oka, obično u udubljena područja ispod samog oka. Njihovo djelovanje traje od 6-12 mjeseci. Za duži efekt radi se transfer masnog tkiva. Nakon aplikacije Botoxa ili filera osoba se odmah može vratiti svakodnevnim obavezama.