Klinika Svjetlost

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Naručivanje za preglede

Službenik za zaštitu osobnih podataka


voditelj@svjetlost.hr

Plastični zahvati

U Svjetlosti izvodimo sve vrste zahvata na vjeđama kako bi se uspostavila normalna funkcija oka.
posjetite nas: posjetite nas na Facebook-u posjetite nas na YouTube-u posjetite nas na Instagram-u posjetite nas na LinkedIn-u

Zahvat i oporavak

Plastični operativni zahvati obavljaju se ambulantno u lokalnoj anesteziji. Ovisno o tipu zahvat može trajati od nekoliko minuta (uklanjanje bradavica ili ječmenaca) pa do pola sata kod operacije podizanja vjeđa. Nakon operacije pacijent odmah ide kući.

Kako izgleda postoperativna njega?

Nakon operativnog zahvata pacijent će nositi zavoj preko operiranog dijela vjeđe koji najčešće ne ometa vid. Često je potrebno stavljati hladne obloge i antobiotske masti, prema preporuci liječnika. Kod nekih mogu se javiti prolazni podlijevi koji se povlače tijekom desetak dana.

Kako su česte kontrole nakon zahvata?

Prva kontrola je sljedećeg dana nakon zahvata, a kasnije kontrole ovise o vrsti zahvata. Obično su u razmacima od tjedan do dva nakon operacije. Nakon nekih zahvata bit će potrebno vađanje šavova koje se obavlja ambulantno i potpuno je bezbolno. Za postizanje potpunog rezultata operacije ponekad je potrebno i nekoliko tjedana rehabilitacije. 
NARUČITE SE

prim. Igor Žuljan, dr. med.