Klinika Svjetlost

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Naručivanje za preglede

Službenik za zaštitu osobnih podataka


voditelj@svjetlost.hr

Plastični zahvati

U Svjetlosti izvodimo sve vrste zahvata na vjeđama kako bi se uspostavila normalna funkcija oka.
posjetite nas: posjetite nas na Facebook-u posjetite nas na YouTube-u posjetite nas na Instagram-u posjetite nas na LinkedIn-u

Pregled

Pregled pacijenta koji ima problema s vjeđama obuhvaća cjelokupan oftalmološki pregled koji uključuje visus (vidna oštrina), određivanje dioptrije na automatskom kompjuterskom refraktometru,  tonometriju (mjerenje intraokularnog tlaka IOT), pregled prednjeg očnog segmenta na biomikroskopu, suzni film (Schirmer test), zatim se šire zjenice kako bi se pregledao vidni živac i utvrdila objektivna dioptrija, mrežnica, područje centra vida i cjelokupna cirkulacija oka.

Osim toga, potrebno je pregledati položaj i funkciju vjeđa. Pri tome se mjeri visina i duljina vjeđnog rasporka, udaljenost gornje i donje vjeđe od centralnog refleksa (MRD1 i MRD2), funkcija mišića koji podiže vjeđu, mjeri se elasticitet same vjeđe. Budući da su mišići koji pokreću oko povezani s mišićem koji podiže vjeđu, kod takvih pacijenata često je potrebno provjeriti i je li uredna pokretljivost i funkcija svih mišića koji pokreću oko. Mjeri se i položaj očne jabučice u odnosu na okolne strukture (vjeđe i kost).

Oftalmološki pregled kod plastične i rekonstruktivne kirurgije traje oko sat vremena.
NARUČITE SE

prim. Igor Žuljan, dr. med.