Klinika Svjetlost

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Naručivanje za preglede

Službenik za zaštitu osobnih podataka


voditelj@svjetlost.hr

Dijabetes i retina

Operacija ablacije retine 365 dana u godini unutar 24 sata u lokalnoj ansteziji.
posjetite nas: posjetite nas na Facebook-u posjetite nas na YouTube-u posjetite nas na Instagram-u posjetite nas na LinkedIn-u

Dijagnostika i tehnologija

Stellaris Bausch and Lomb

Platforma za minimalno invazivnu vitrektomiju sa 23, 25 i 27 gauge otvorima, visoki "cut rate" 5000 cpm, kombinirana sa jedinicom za operaciju mrene fakomuzifikacijom, dva izvora svjetla i krovno svijetlo. 

Optička koherentna tomografija OCT-Topcon Swept Source

Optička koherentna tomografija za analizu makule i retine sa 100.000 skenova u sekundi i penetrantnost skenova za analizu i retine i žilnice. Najveća rezolucija od svih OCT uređaja u svijetu, jedini u ovom dijelu Europe u očnoj Klinici Svjetlost.

Kako se izvodi pretraga?

Pacijent sjedne za uređaj, osloni glavu i uređaj automatski snima očnu pozadinu. Pretraga je bezbolna, traje nekoliko sekundi, nije štetna jer se ne radi o zračenju, a nalaz se dobiva odmah ispisan na pisaču. Pretraga se može izvesti i na usku zjenicu.

 VITREKTOMIJA SPLIT

Fluoresceinska angiografija Canon 12 Megapikselna kamera

Flouresceinska angiografija je pretraga za analizu cirkulacije oka, degeneraciju makule, dijabetičku retinopatiju i još neke bolesti retine. Pretraga se manje izvodi nakon uvođenja OCT-a ali još uvijek može biti presudna u postavljanju dijagnoze.

Kako se izvodi pretraga?

Pacijent sjedne za uređaj, osloni glavu. U lakatnu venu ubrizga se boja koja za 10 sekundi dođe do oka te se fotografiraju retine oba oka tijekom nekoliko minuta. Pretraga je kratkotrajna. Neugodnost pretrage je minimalna zbog uvođenja boje u venu te žučkaste boje kože tijekom 2 sata. Nalaz pretrage gotov je odmah i slike se ispisuju na pisaču. Naša kamera ima visoku rezoluciju od 12 mega piksela i omogućava i slikanje retine u modu autoflorescencije za detekciju nekih rjeđih retinalnih bolesti.

Ultrazvuk oka -Quantel Medical

Ultrazvuk oka je vrijedna pretraga kojom se dobiva uvid u unutrašnjost oka u slučaju da optički mediji nisu prozirni npr. kod katarakte ili krvarenja. Također dopunjuje klinički nalaz i potvrđuje dijagnozu kod brojnih retinalnih bolesti. Najčešće se koristi u dijagnostici krvarenja u oku, ozljeda oka, sumnje na strano tijelo oka, ablacije retine, tumora oka i orbita.

Kako se izvodi pretraga?

Pacijent udobno sjedi na stolcu a liječnik ultrazvučnom sondom nježno prelazi po donjoj i gornjoj vjeđi i snima fotografije. Pretraga je bezbolna, nije štetna i traje nekoliko minuta.  

Topcon Pascal laser fotokoagulator

Najmoderniji laser za tretman bolesti retine. Za razliku od dosadašnjih lasera, terapija je značajno manje neugodna jer je manje bolna i kraće traje. Laser omogućuje izvođenje većeg broja laserskih pečata u kratkom intervalu. Stoga je prednost u brzini tretmana i u broju potrebnih dolazaka.

Vrhunska tehnologija i profesionalnost

5 retinologa i 2 retinalna kirurga te 5 retinalnih ambulanti s paralelnim odvijajanjem dijagnostike i liječenja retine svakodnevno.