Klinika Svjetlost

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Naručivanje za preglede

Službenik za zaštitu osobnih podataka


voditelj@svjetlost.hr

Dijabetes i retina

Operacija ablacije retine 365 dana u godini unutar 24 sata u lokalnoj ansteziji.
posjetite nas: posjetite nas na Facebook-u posjetite nas na YouTube-u posjetite nas na Instagram-u posjetite nas na LinkedIn-u

Pregled

Kako izgleda pregled dubine oka: staklovine i retine?

Pregled dubine oka zapocinje utvrđivanjem vidne oštrine na oba oka. Slijede mjerenje očnog tlaka i pregled u ambulanti na biomikroskopu da se utvrdi postoji li prozirnost rožnice ili mrena.
  Zjenice ostaju proširene nakon pregleda oko 2 sata stoga je otežano čitanje ili vožnja autobomobila nakon pregleda u periodu od 2 sata. Nakon toga u oči se kapaju kapi za širenje zjenica nekoliko puta. Zjenice se šire od 10 minuta do pola sata što je individalno.Pregled dubine oke radi se u ambulanti na biomikroskopu na način da liječnik prisloni lupu blizu oka ili njezno na anestezirano oko. Na taj način mogu se vidjeti detalji očne pozadine: staklovina i retina. Pregled traje 1 minutu i nije bolan. Nakon pregleda par minuta pacijent može vidjeti zablještenje koje ubrzo prolazi.

Što nakon pregleda?

Nakon pregleda liječnik može postaviti dijagnozu i odrediti liječenje ili ordinirati dodatne pretrage. Obično se pregled upotpunjuje dodatnim pretragama kao što su: OCT- optička koherentna tomografija, fluoresceinska angiografija ili ultrazvuk oka. Sve ove pretrage mogu se učiniti odmah i nije potrebno dodatno naručivanje i dolaženje u kliniku.

Nakon dodatnih pretraga liječnik određuje terapiju koja može biti terapija lijekovima, kapima, laserom, intraokularnim injekcijama ili zakazuje operaciju. Sva navedena terapija može se primjeniti odmah isti dan. Ukoliko je operacija hitna može biti organizirana isti dan kao npr. u slučaju ablacije retine ili ozljede oka sa stranim tijelom oka.

Hoće li biti potreban kontrolni pregled?

Retinalne bolesti su obično složene bolesti koje duže traju ili su kronične stoga je najčešće potrebno kontrolirati pacijente kroz duže vrijeme u tjednim ili mjesečnim intervalima. Na kontrolnim pregledima također se šire zjenice i mogu raditi neke pretrage ali u pravilu kontrolni pregled traje kraće.

Vrhunska tehnologija i profesionalnost

5 retinologa i 2 retinalna kirurga te 5 retinalnih ambulanti s paralelnim odvijajanjem dijagnostike i liječenja retine svakodnevno.