Klinika Svjetlost

Naručite se za pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Naručivanje za preglede

Službenik za zaštitu osobnih podataka


voditelj@svjetlost.hr

Lasersko skidanje dioptrije

Prof. dr. sc. Nikica Gabrić izveo je prvo lasersko skidanje dioptrije u Hrvatskoj. Klinika Svjetlost bavi se laserskim skidanjem dioptrije već 22 godina.
posjetite nas: posjetite nas na Facebook-u posjetite nas na YouTube-u posjetite nas na Instagram-u posjetite nas na LinkedIn-u

Refrakcijske greške oka (dioptrija)

Dioptrija predstavlja optičku nesavršenost oka, tj. nemogućnost oka da izoštri sliku. Kratkovidni ste ako jasno vidite predmete u neposrednoj blizini, dok vam je daljina zamućena (npr. ne prepoznajete osobu koja vam dolazi u susret, ne možete voziti bez naočala ili gledati televiziju). U tom slučaju slika pada ispred mrežnice (unutarnja opna oka koja prima svjetlosne podražaje) te vam je potrebna minus dioptrija da slika padne točno na mrežnicu i bude oštra.

SKIDANJE DIOPTRIJE LASEROM U SPLITU Dalekovidni ste ako ne vidite dobro predmete ni u daljini ni u blizini (npr. ne prepoznajete osobu koja vam dolazi u susret, ne možete voziti bez naočala ili gledati televiziju, ali vam je slika zamućena i kod čitanja, rada za računalom, pisanja poruka na mobitel - vaše se oči naprežu ili imate glavobolje prilikom rada na blizinu). U tom slučaju slika pada iza mrežnice te vam je potrebna plus dioptrija da slika padne točno na mrežnicu i bude oštra.

Imate astigmatizam ako su vam predmeti zamućeni i imaju sjenu i na daljinu i na blizinu. Astigmatizam se odnosi na nepravilnu zakrivljenost rožnice.